Prvo okupljanje mladeži DVD Pag, nakon 25 godina neaktivnosti mladeži, bilo je 2006 godine, kada je pod vodstvom tadašnjeg predsjednika Vatrogasne mladeži Zadarske županije i tajnika DVD Pag, Jure Orlića mladež DVD Pag bila predstavnik Zadarske županije na Državnom natjecanju u Jastrebarskom. Nakon toga je uslijedila mala stagnacija u aktivnostima mladeži a članovi koji su tada bili mladež u međuvremenu su nastavili usavršavanje u vatrogastvu i trenutno su dio operativnog dijela članstva. Želja za okupljanjem mladih svih uzrasta u DVD Pag i dalje postoji i tako da smo ponovno pokušali okupiti jednu grupu djece koja bi prošla osnovnu obuku 2014. godine. Tada je vježbe vodio Ivan Oguić kao zapovjednik mladeži i Toni Sabalić kao trenutni predsjednik Vatrogasne mladeži Zadarske županije.

2015. godine smo pokrenuli upis novih članova vatrogasne mladeži pri čemu je program u potpunosti bio besplatan i prilagođen curama i dečkima raznih dobnih skupina.

Mladima je bilo omogućeno učenje osnova o vatrogastvu i protupožarnoj zaštiti, a ujedno i razvoj osjećaja za humanost i pomoć bližnjemu, razvoj motoričkih vještina uz podizanje fizičke spreme i poticanje na logičko razmišljanje i zaključivanje. Tu su i vatrogasna natjecanja diljem Hrvatske, druženja i radionice te napredovanje u vatrogastvu temeljem znanja i navršenih godina. Prvi put u osamdeset godina tada smo imali i dvanaest ženskih članova vatrogasne mladeži. Ukupno je bilo 25 članova i 15 novih pripravnika za operativne članove koji su prolazili osnovnu obuku. Kako smo mi bili jedino dobrovoljno vatrogasno društvo u Županiji koje ima mladež stoga su oni automatizmom bili  predstavnici Vatrogasne zajednice Zadarske županije na natjecanjima. Svaki  tjedan su  imali vježbe koje je vodio Marin Budanović, zapovjednik mladeži, Toni Sabalić, predsjednik savjeta mladeži Zadarske županije i Miro Picig, voditelj mladeži.

Osim toga, 2015. godine smo organizirali Dane otvorenih vrata u sklopu kojih su paške vatrogasce posjetili  oni najmlađi – djeca iz Dječjeg vrtića “Paški mališani” i “Povljanski tići” te se na takav način upoznali sa zanimanjem vatrogasca i vatrogasnom opremom . Djeca su bila oduševljena i malim vatrogasnim iznenađenjem koje smo im pripremili – vjernim prikazom gašenja vatre te posebno gašenjem vatrogasnim topom.

U 2018. godini smo krenuli ponovno s upisom novim mladih članova te smo imali jako dobar odaziv, upisalo nam se 28 novih članica i članova koji redovno polaze vatrogasnu obuku pod vodstvom voditelja Jure Orlića. Vjerujemo da će veliki broj njih zavoljeti vatrogasni poziv i nastaviti služiti svome društvu i kad odrastu. Vatrogasna obuka se održava svakog tjedna, subotom u popodnevnim satima u prostorijama našeg Vatrogasnog doma. Polaženje programa je potpuno besplatno za sve polaznike.

Društvo u kojemu se ne čuje dječji smijeh je društvo koje umire,a dječjeg smijeha u DVD Pag ne nedostaje. Mali uvid u naša zajednička druženja pogledajte u našoj galeriji.