Zgrada DVD-a Pag izgrađena je 80-tih godina 20. stoljeća, kamen temeljac je položen 22.12.1985

Tadašnji predsjednik društva gospodin Damir Persola uz tadašnjeg tajnika društva pokojnog Stipu Sabalića – Korena u suradnji s općinskom vlasti i vatrogasnim savezom države uspio složiti financijsku strukturu i riješiti potrebnu dokumentaciju kako bi se današnji dom izgradio. Izgradnja doma na ponos i čast svih tadašnjih  paških vatrogasaca i građanki i građana grada Paga bio je jedan od najvećih uspjeha paških vatrogasaca. Uz potporu vatrogasnog saveza i općine u to vrijeme su uspjeli i kupiti novo vozilo s punom opremom kako bi si olakšali rad te povećali sigurnost stanovništva u gradu pa i na cijelome  otoku.

U vrijeme Domovinskog rata, ranih 90-tih godina, uz postojeći dom izgradile su se garaže za vozila. Sredstva za njihovu izgradnju dijelom su omogućili i sami članovi tako da su organizirali Karnevalske tance u prostoru doma te novcima koje su zaradili potpomogli financiranju nadogradnje doma s garažama.

Godine 2015, sadašnji predsjednik društva Jure Orlić, uspio je osigurati financijska sredstva  za energetsku obnovu fasade vatrogasnog doma u vrijednosti od 220 000,00 kuna, od čega je  Ministarstvo graditeljstva RH sudjelovalo s iznosom od 120.000,00 kn , a preostali dio troškova snosio je  Grad Pag. Iste godine izmjenjena zastarjela i dotrajala stolarija vatrogasne zgrade u vrijednosti od 40 000,00 kuna, dio sredstva je osigurano iz vatrogasnih fondova a dio je osigurao sami DVD Pag. Iste godine su organizirane dvije radne akcije članova DVD Pag kojima se podigao zid oko zgrade te na takav način omogućilo da članovi NK Pag mogu do svojih prostora bez da prolaze kroz vatrogasni dio. Trenutno Vatrogasni dom Pag ima šest zatvorenih vatrogasnih prostora- garaža, dva spremišta za opremu, prostor za servis s radionom, operativni centar, ured administrativne tajnice, 3 sanitarna čvora, spavaču sobu, teretanu, društveni prostor-konobu i salu za održavanje redovnih skupština. U posljednjim godinama puno se ulagalo u nabavku nove opreme, interventnu odjeću za operativne članove, servis i održavanje voznog parka.